Szerző Téma: Futaba FF10C  (Megtekintve 831 alkalommal)

bgyenes

  • Newbie
  • *
  • Hozzászólások: 545
    • Profil megtekintése
    • http://www.scalemodels.hu
Futaba FF10C
« Dátum: Dátum: 2009. Július 28. Idő: 13:44:21 »
Sziasztok!

A távirányítós tortúra végállomása lett ez az adó. Ahhot képest, hogy a 40e Ft-os max határt lőttem be...

Már elsőre sem csalódtam. Az akkumulátor töltése körül volt némi zűrzavar, de erre nem térek ki. Minden esetre minden futabásnak ajánlom a Futaba US-t: http://www.futaba-rc.com/. Úgy néz ki, hogy a problémámat ők fogják megoldani. Korrektül.

Nézzük az adót. 10 csatornás PCM-es. Eddig azt sem tudtam, hogy létezik ilyen. Az adó majdnem olyan biztonságosan működik, mint egy 2.4GHz-es. Tegnap sikerült a nem megfelelő modellt kiválasztani a repülés előtt. Meg is lepődtem, hogy a modell nem reagál. A helyes modell kiválasztása után már minden rendben volt. Ezt a funkciót kiemelték a Spektrumnál. Ez is tudja. Bár lehet, hogy a PPM-es vevővel szerelt modell reagált volna. Ezt azért még kipróbálom.

Valószínűleg ezt a 10 csatornát egy IVH-s gépnél sosem fogom kihasználni. Egy scale vitorlázónál már talán igen. Nem baj, inkább tudjon többet, mint kevesebbet. Szerencsére az adó modult könnyen ki lehet cserélni 2.4GHz-re. Egyenlőre nem fogom. Jó ez a 40MHz.

Két repképes modellem van jelenleg. Egy háromcsatornás és egy öt csatornás. A kis Nieuport 11 lépett elő négyből öt csatornásra. Végre a csűrőket szét tudtam választani. István barátom javaslata alapján a csűrőket összemixeltem az oldalkormánnyel így a repülőt, mintha zsinóron húznák a levegőben. Remekül repül! Csak a 8 perces repidőn kellene még változtatnom.

Végre ismét a már megszokott TIMER funkciókat tudom használni.

Tehát az adó megéri az árát.

Balázs