Szerző Téma: Spektrum DX6i  (Megtekintve 1040 alkalommal)

bgyenes

  • Newbie
  • *
  • Hozzászólások: 545
    • Profil megtekintése
    • http://www.scalemodels.hu
Spektrum DX6i
« Dátum: Dátum: 2009. Július 28. Idő: 13:43:22 »
Sziasztok!

Ez lett a következő adóm az FX-18 után. Összesen két hétig volt meg, ebből egy hét nyaralás volt... Amiért megváltam tőle. A TIMER funkció teljeses használhatatlan volt számomra. Nem árt, ha az ember a modell repülési idejét méri. Ez a mérés lehetőleg a gázkar előretolásával induljon meg. Nos ez az adó ezt nem tudja!!! Az FX-18-nál be lehetett állítani, hogy a motor elindulásákor kezdjen számlálni. Ez ugye nem rögtön 1%, hanem kb a gázkar 7%-os előretolása. A Spektrum-nál valamelyik kapcsolóhoz lehetett csak hozzárendelni. Ami ugye már az első repülésnél probléma volt, mert elfelejtettem bekapcsolni.

A 2.4GHz-es vevők drágák, bár a jobb minőségű hagyományos vevők már hasonló áron vannak. A Spektrum csak JR vagy a saját vevőivel működik. Sajnos a legkisebb is csak 6 csatornás. Tehát egy csűrő nélküli modellhez teljesen felesleges ilyet venni. A JETI gyárt négycsatornást is, de ezzel az adóval nem kompatibilis...

Azért az nagy előny, hogy BIND-elés után az adó csak a megfelelő modellel tud működni. A vevő, amíg nem észleli a bekapcsolt adót nem működik. Nincs szervó és motor rángatózás. Ez előny. Egy esetleges rossz modell kiválasztása sem gond, mert a modell meg sem mozdul.

A távirányító 4db ceruzaelemmel működik. Ami előny vagy hátrány, nem is tudom. Nekem volt itthon 4 jóminőségű 2700mAH-s tölthető elemem. Az üzemidőt nem tudtam kipróbálni.

Az adó menüje nekem szokatlan volt a Futaba után. Biztos megszoktam volna, de elsőre nehézkes volt. A kijelzője kicsi és kevés infó van rajta.

A külső műanyag minősége nem tökéletes. Vannak fényes felületek, amelyekre rászitálhatták a jeleket. No ez fog lekopni először. Sajnos a belsejéről is hallottam sok rosszat. De hallottam jót is. Az "i" előtti verzió sorozathibás volt. Erről írnak a gyártó oldalán is.

A nagyobb testvére a DX7-es adó.

Balázs