Szerző Téma: FALLER épületek  (Megtekintve 708 alkalommal)

bgyenes

  • Newbie
  • *
  • Hozzászólások: 545
    • Profil megtekintése
    • http://www.scalemodels.hu
FALLER épületek
« Dátum: Dátum: 2012. Április 11. Idő: 17:30:54 »
Több márkából is beszereztem épületeket a terepasztalhoz:

- KIBRI
- FALLER

Rögtön szembetűnt, hogy a FALLER remek minőségű! Mivel a terepasztalommal az 1920-as éveket céloztam meg, ezért antik, századeleji (1900) épületeket kerestem. Terveim szerint az asztal közepén gyártelep és rakodóvágányok lesznek, ezért beszereztem egy gyárat, raktárat. A fűtőház az ugye alap és a váltóállító épületek sem maradhatnak el. Kíváncsi leszek, hogy ezek után mennyire lesz üres az asztal.

Az alábbi épületeket szereztem be:
- 282740 Raktár
- 282730 Vasúti átjáró
- 282733 Fűtőház
- 282717 Váltóállító ház
- 282741 Gépgyár

A dobozban minden alkatrész kiváló minőségű. Csak izzót nem mellékelnek az épülethez, de azt a dobozon is feltüntetik. Sorját nagyon nagyon keveset találtam. Ésszerűen van az öntőcsonkra felhelyezve a legtöbb alkatrész. Nekem festés nélkül túl műanyagnak tűnt az egész, ezért vettem a fáradságot és kb két hét alatt szórópisztollyal lefestettem minden alkatrészt. A gyárat kivéve. Az majd még most jön. Majd felrakok képeket a kész épületekről. A fűtőházhoz magam kevertem ki egy téglaszínt, szebb is mint, amit megálmodtak a tervezők :)

Minden esetre maketteztem két hétig. A Marklin által készített fűtőház többet tud. Azt nem mondom, hogy szebb, mert szerintem mindkettő jól ki van találva. A Marklin tehát annyival tud többet, hogy távolról nyitható az ajtaja. No emiatt nem fizettem többet. Kétszer annyiba kerül, mint a FALLER fűtőház.

A raktár és a fűtőház szinte 100%-ban megegyezik, csak a raktárhoz nem tartozik egy melléképület kéménnyel. Illetve vannak peronok a raktárhoz.

A váltóállítóház mérete apró, mégis a tervezők vették a fáradságoz, hogy némi belsőt varázsoljanak bele. Képeket rakok majd fel erről is.

A nagy meló a gépgyár lesz.

Balázs